Aventus anticipeert op de (regionale) arbeidsmarkt van de toekomst en leert studenten (jongeren en ouderen) vraagstukken van morgen op te lossen en zich te bewegen op de toekomstige arbeidsmarkt.

Ambities

  • Wij bieden arbeidsmarkt bestendig onderwijs.
  • onze studenten (jongeren en volwassenen) leren creatief en ondernemend te zijn
  • in onze (beroeps)opleidingen krijgen innovatieve technologie en duurzaamheid prioriteit

We leren studenten op allerlei manieren om hun creatief vermogen te ontwikkelen en samen te werken. Denk aan challanges, de jaarlijkse Cleantech Battle of ‘levende’ opdrachten: aan de slag voor ‘echte’ opdrachtgevers. Er zijn innovatiecafés, gastlessen en we introduceren tijd- en plaats-onafhankelijk leren.

Zorg & Welzijn innoveert het onderwijs door realistische opdrachten, design thinking en brede talentontwikkeling.

Innovatieboost
Klaar voor je toekomst

ICT-geletterdheid is speerpunt bij Aventus, zowel voor studenten als voor docenten. We bieden professionaliseringsactiviteiten heel (doelgroep)gericht en op niveau aan.

Samen met opleidingen van collega-mbo-instellingen én de beroepspraktijk in Gelderland en Overijssel, maakt Zorg & Welzijn digitaal lesmateriaal voor de digitale leeromgeving AllYouCanLearn. Hiervoor gaf het Regionaal Investeringsfonds subsidie.

Naast het domoticahuis waarin studenten allerlei technologische toepassingen kunnen ervaren, heeft Zorg & Welzijn ook een interactieve knuffelkat in huis. Die is speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg. Economie & Handel zet een robot in bij rekenlessen en onderzoekt of studenten hiervoor beter leren rekenen en meer zelfvertrouwen krijgen. Het ICT-project won in 2018 de tweede prijs bij de Computable Awards 2018.

In 2018 is Innoventus gestart, om technologie meer te integreren in ons onderwijs. Onze sector Creatieve industrie helpt collega-sectoren hierbij. In onze locatie in Zutphen kunnen studenten bijvoorbeeld met een virtual reality bril de inrichting van een huis bekijken, of de binnenkant van het menselijk lichaam.

Studenten Mediavormgeven gaven technologische ondersteuning bij het jubileumjaar 1250 Deventer en hielpen bij een boottrip op de IJssel voor ouderen.

Innovatieve technologie
Klaar voor je toekomst

Studenten gaan zeer zeker ook de school uit om te leren, om na hun opleiding helemaal klaar te zijn voor de arbeidsmarkt. Op Vliegveld Teuge leren zij bijvoorbeeld de techniek in de praktijk bij het vliegveld en de bedrijven die daar gevestigd zijn.

Studenten Zorg & Welzijn richtten een gezondheidsmarkt in bij onze locatie aan de Middelweg in Deventer. Door op landgoed De Lathmer van zorginstelling Zozijn in Wilp een kermis te organiseren, ontdekten andere studenten of werken met deze doelgroep iets voor ze is. Andere studenten van de sector gaven gastlessen aan eerstejaars over liefde, relaties, weerbaarheid en seksueel overdraagbare ziektes. Dit project won de Lang Leve de Liefde Award waarmee Soa Aids Nederland en Rutgers Kenniscentrum voor seksualiteit scholen in het zonnetje zetten die structureel aandacht besteden aan deze thema’s.

Studenten van de Entreeschool krijgen les in een lokaal van kringloopbedrijf Het Goed in Deventer en doen daar meteen ook praktijkervaring op. Zo helpen zij ervoor zorgen dat de winkel er uitnodigend uitziet.

Studenten de school uit
Klaar voor je toekomst

Creatieve Industrie werkt op basis van de scrummethode – een flexibele manier om in ‘sprints’ van een aantal weken projecten te doen of opdrachten op te leveren. Docenten zijn allemaal getraind en plannen en verdelen hun werk samen. Ook gebruiken docenten scrummen in de klas als didactische werkvorm. Zo krijgen zij studenten actief aan het leren en spelen in op wat in veel bedrijven nu praktijk van alledag is.

Nieuwe didactische
werkvormen
Klaar voor je toekomst